Nieuws vanuit het schepencollege•Samenaankoop groene energie•Veiligheidscoördinator aanleg fietspaden Liersesteenweg•Heist Zomert 2013Nieuws vanuit de gemeente•Paaszwemmen•Bloedinzamelingen•...

Nieuws vanuit het schepencollege

Samenaankoop groene energie
Het gemeentebestuur beslist om deel te nemen aan de vierde editie van de provinciale samenaankoop voor energie. Vorige samenaankopen hebben aangetoond dat hierdoor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur mogelijk is. Door te kiezen voor groene stroom wordt ineens een bijdrage aan de verlaging van de CO2-uitstoot gerealiseerd.

Elke inwoner van Heist-op-den-Berg kan zich inschrijven voor de samenaankoop van groene stroom. Hiervoor zal een gemeentelijk loket ingericht worden op dinsdagen 10 en 17 september 2013 bij de afdeling Bouw en Milieu in de Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg. 

Geïnteresseerden kunnen vooraf terecht op een infonamiddag die in samenwerking met de provincie georganiseerd wordt en begin september zal plaatsvinden.

Veiligheidscoördinator aanleg fietspaden Liersesteenweg
Het college stelt een veiligheidscoördinator aan voor de aanleg van fietspaden langsheen de gewestweg N10 (Liersesteenweg). De opdracht wordt gegund aan de meest voordelige, regelmatige bieder voor de prijs van 20.328 euro incl. btw. Het aandeel van de gemeente Putte bedraagt 1.287,44 euro incl. btw. Het aandeel van de gemeente Berlaar bedraagt 1.471,36 euro incl. btw.

Heist Zomert 2013
Ook dit jaar zal de toeristische dienst de organisatie van Heist Zomert op zich nemen. Deze openluchtmanifestatie op en rond de Heistse berg vindt in 2013 elke zondag plaats van 7 juli tot en met 18 augustus en ook op donderdag 11 juli. Meer informatie over wie, wat, waar en wanneer volgt later. Het belooft alvast een pittige muzikale zomer te worden!

 

Nieuws vanuit de gemeente

Paaszwemmen
Om de paasvakantie af te sluiten, kan je op vrijdag 12 april van 18 tot 20 uur komen paaszwemmen in het zwembad van Heist-op-den-Berg. Je kan deelnemen aan de paaswedstrijd en er zullen ook verschillende paasactiviteiten zijn. Meer weten?
 

Bloedinzamelingen
In de loop van april vinden verschillende bloedinzamelmomenten plaats in Heist-op-den-Berg. Ben je tussen 18 en 66 jaar oud en in goede gezondheid, aarzel dan niet om bloedgever te worden. Je kan er levens mee redden. Meer weten?
 

Uitbreiding CC Zwaneberg in tentoonstelling ‘Architectuur in context’
Nog tot 2 juni loopt in M-Museum Leuven de tentoonstelling ‘Architectuur in context’. Ook de uitbreiding van Cultuurcentrum Zwaneberg maakt onderdeel uit van deze tentoonstelling. Meer weten?